Current Positions

Senior Kvantitativ Riskanalytiker / Modellvalidering & kvalificerad kvantitativ analys till ledande nordisk bank

Den lokala riskkontrollen inom oberoende riskkontroll, som ansvarar för att identifiera och kontrollera väsentliga risker inom bankens Capital Markets, söker en senior kvantitativ analytiker, till gruppen för Modellvalidering & Kvantitativ Analys. Denna grupp ansvarar för validering av värderings- och riskmodeller samt riskanalys och ligger i framkant vad gäller nyttjande av nya arbetsmetoder och tekniska lösningar.


Primär arbetsuppgift är att utveckla och stärka kompetensen inom motpartsriskområdet med tillhörande modeller, framförallt XVA.  Arbetsgruppen, som idag består av 5 ytterst kvalificerade medarbetare, kännetecknas av ett innovativt arbetsklimat med hög grad av självständighet och stort eget ansvar.

 

Denna tjänst kräver en gedigen akademisk bakgrund inom matematik, fysik, numerisk analys eller motsvarande på master-nivå eller högre. Flera års (3–7) praktisk erfarenhet som kvantanalytiker med inriktning mot motpartsrisk och XVA eller adekvata kunskaper som direkt kan omsättas till denna inriktning, är ett krav. Praktisk erfarenhet av matematisk modellering och av utveckling i något eller några av språken C#, C/C++ och Python är meriterande. Ett uttalat intresse för nya angreppsätt och metoder för automatisering och effektivisering, är en förutsättning för att trivas och vara framgångsrik i rollen.

 

Om du vill veta mer om tjänsten kontakta ansvarig konsult Lars Bingsmark Lundgren på telefon 070-710 49 51 eller via mail lars.lundgren@searchalliance.se