Current Positions

VD till Bonus Copyright Access sökes

Bonus Copyright Access är en etablerad samarbetsorganisation som tillsammans med sina 14 medlemsorganisationer arbetar för att rättighetshavare ska få betalt för sin upphovsrätt. Ersättningarna som inkasseras bidrar till att ny kunskap och ny kultur kan skapas.

Bonus Copyright Access förvaltar rättigheter kollektivt åt författare, journalister, fotografer, tecknare, konstnärer, kompositörer samt förlag och utgivare. Vi följer medieutveckling och lagstiftning på nära håll för att utveckla världsledande licensieringslösningar för offentlig och privat sektor.

 

Bonus Copyright Access kundkrets är bred och finns i undervisnings- och kultursektorn samt på arbetsplatser av skilda slag. Tillsammans med rättighetshavarna förhandlar vi fram moderna och heltäckande licenser för att underlätta vardagen för lärare, arbetstagare och bibliotekarier m.fl.

Vår nuvarande vd lämnar sitt uppdrag under 2019 och till organisationens kansli i Stockholm söker vi nu dig som kan bidra till fortsatt utveckling och nytänkande.

För att lyckas i jobbet som vd måste du vara en trygg ledare med:
 

  • förståelse för vad samverkan i föreningsform kräver av lyhördhet, initiativförmåga och en god kommunikation, 

  • intresse för upphovsrätt, kultur- och mediefrågor,

  • erfarenhet av förhandlingar och god analytisk förmåga.

Frågor besvaras av chefsrekryterare Helena Norder, Search Alliance, som är vår partner i denna rekrytering. Du når Helena på telefon +46 (0)70 668 99 50 eller e-post helena.norder@searchalliance.se.

Din ansökan vill vi ha senast 2019-01-31 till helena.norder@searchalliance.se.