top of page

Current Positions

 Commercial Manager
    - Ifpi Sverige Stockholm, 2018-05-03 

Om Ifpi:

Ifpi är en internationell branschorganisation som företräder musikbolagen. Ifpi Sveriges medlemmar består av Sveriges ledande musikbolag, såväl major som independentbolag. Utöver rollen som branschorganisation är Ifpi Sverige även ett sk Music Licensing Company. I denna roll är det Ifpi som förhandlar och upprättar avtal med bl.a. tv och radio för användandet av musik. Denna ersättning fördelar Ifpi sedan till korrekt rättighetsägare. På Ifpi Sverige arbetar idag 12 personer under ledning av VD Ludvig Werner.

 

Roll

Ifpi Sverige söker nu en Commercial Manager med tillträde i november. Tjänsten som Commercial Manager är delvis ny och syftar till att maximera intäkterna för rättighetshavarna. Som Commercial Manager kommer du att ansvara för att utveckla, förhandla fram och implementera optimala avtal med musikanvändarna. En viktig del i detta arbete är att knyta kontakter med systerorganisationer i andra länder, bland annat för att få jämförelsedata men också för att få idéer och inspiration.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning, gärna inom juridik eller ekonomi, och god kunskap omkring upphovsrätts-, licens- och avtalsfrågor. Du måste också vara en god förhandlare samt besitta utmärkta kunskaper i Excel. Vidare krävs en mycket god kommunikationsförmåga, både skriftlig och verbal, på svenska och engelska.

 

Erfarenhet av avtalsförhandling gällande komplexa rättighetsfrågor såsom musik, böcker, film, dataspel etc. är mycket meriterande, liksom erfarenhet av försäljning och kunskap om musikbranschen.

 

Ifpi eftersträvar ökad mångfald och ser gärna kvinnliga sökande till tjänsten.

 

Skicka din ansökan senast den 31/5 till helena.norder@searchalliance.seeller ring Helena Norder på +46706689950 om du har frågor gällande tjänsten.

bottom of page